Role: Administrator i Pracownik | Urządzenie: Web
Ta funkcja pozwala na automatyczną rejestrację nowo zakupionych narzędzi Hilti, eliminując konieczność ręcznego dodawania. Ponadto możesz od razu zobaczyć wszystkie nowe narzędzia Hilti w systemie.
Instrukcje
Wykonaj poniższe kroki, aby włączyć automatyczne rejestrowanie narzędzi Hilti:
- Zaloguj się do aplikacji webowej ON!Track i kliknij Administracja.
- Kliknij Narzędzia Hilti aby otworzyć okno narzędzi Hilti.
- W sekcji Rejestracja nowych zakupów Hilti, wybierz opcję Automatyczną. Ten wybór
umożliwia automatyczne rejestrowanie wszystkich nowych narzędzi Hilti.
W sekcji Rejestracja istniejących niezarejestrowanych zakupów, kliknij Pokaż niezarejestrowane zakupy, aby
wyświetlić listę istniejących niezarejestrowanych narzędzi.
UWAGA: Lista istniejących niezarejestrowanych narzędzi jest dostępna tylko do podglądu dla użytkowników, co pozwala im zdecydować, czy włączyć lub wyłączyć te narzędzia z automatycznego rejestrowania. Użytkownicy nie mogą wybierać poszczególnych narzędzi z listy.
Teraz wybierz opcję Dołącz do automatycznego rejestrowania. Ten wybór umożliwia automatyczne rejestrowanie wszystkich istniejących niezarejestrowanych narzędzi Hilti.
Uwaga: Opcja „Uwzględnij w automatycznej integracji” nie zostaje zapisana po kliknięciu przycisku „Zapisz”. Aby zintegrować istniejące (starsze) narzędzia, należy za każdym razem zaznaczać tę opcję. Jest to zamierzone zachowanie, które pomaga zapobiegać przypadkowej integracji starszych narzędzi.
- W sekcji Domyślne przypisania, możesz wybrać domyślną lokalizację oraz odpowiedzialnego pracownika dla wszystkich nowych i istniejących narzędzi.
- Teraz kliknij Zapisz zmiany , aby natychmiast rozpocząć proces automatycznego rejestrowania, i możesz
Natychmiast zobaczyć wszystkie nowe narzędzia Hilti w systemie. - Po aktywowaniu automatycznego rejestrowania narzędzi, wszystkie nowo zarejestrowane zasoby Hilti będą miały
etykietę Nowy obok zasobu na liście zasobów. Ręcznie dodane zasoby Hilti nie będą miały
tej etykiety.- Etykieta Nowy przy każdym zasobie znika po wykonaniu jakiejkolwiek akcji na zasobie. Na przykład:
- Edycja opisu zasobu
- Zmiana statusu zasobu
- Przeniesienie zasobu do nowego pracownika lub lokalizacji
- Etykieta Nowy przy każdym zasobie znika po wykonaniu jakiejkolwiek akcji na zasobie. Na przykład:
- Tworzy się również stały widok 'Nowe zasoby Hilti', który pozwala szybko zobaczyć wszystkie narzędzia niedawno dodane do Twojej listy zasobów.