Role: Administrator i Pracownik | Interfejs: Web
Funkcja Hierarchii Lokalizacji daje możliwość organizacji firmy na różne lokalizacje.
Instrukcje:
-
Dostęp do zakładki hierarchii można uzyskać pod 'Administracja'-->Lokalizacje--> Hierarchia.
- Kliknij 'Usuń', aby usunąć lokalizację.
- Wybrana lokalizacja zostanie usunięta z hierarchii.
-
Uwaga:
- Usunięcie nadrzędnej Grupy Lokalizacji przesuwa wszystkie zagnieżdżone lokalizacje o jeden poziom wyżej.
-
Miejsca pracy lub magazyny mogą być usunięte tylko wtedy, gdy nie mają przypisanych zasobów ani pozycji ilościowych. Aby zarchiwizować lub usunąć lokalizację, wykonaj następujące kroki:
- Wygeneruj Eksport Zasobów i upewnij się, że lokalizacja nie jest uwzględniona.
- Utwórz Unikalny Raport Inwentaryzacji Zasobów i zweryfikuj, że lokalizacja jest nieobecna.
- Jeśli na koncie używane są pozycje ilościowe (QTY), wygeneruj Raport Inwentaryzacji Pozycji Ilościowych bez stosowania filtra Status. Sprawdź, czy lokalizacja nie jest wymieniona w polu "Aktualna nazwa alokacji". Jeśli jest, najpierw musisz przenieść wszystkie alokacje, nawet jeśli są oznaczone jako "Zużyte".
- Jeśli lokalizacja nadal pojawia się w którejkolwiek z wymienionych zakładek, raportów lub eksportów, musi zostać z nich usunięta przed kontynuowaniem usuwania.
Po wykonaniu tych kroków lokalizacja powinna być gotowa do archiwizacji lub usunięcia.
Jeśli chcesz przenieść lokalizację w hierarchii, zapoznaj się z tym artykułem: Jak przenieść lokalizację w hierarchii lokalizacji